Direct naar de contentDirect naar de footer

Een horecabedrijf met een groen hart

Als horecabedrijf heeft de Van der Valk Exclusief groep verschillende initiatieven in huis voor een duurzame en groene toekomst.

 • terrace
  Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales.
 • bed-x-large
  Alle warmte die vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit wordt hergebruikt in de hotels.
 • delivery-van
  Al onze vrachtwagens besparen brandstof door aerodynamische spoilers.
verantwoord

 • Doen wat nodig is
 • Afval is geen waste
 • Uitsluitend gebruik van LED verlichting

Wat over is, gaat niet verloren

Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales. Via een innovatief verwerkingsproces wordt het afval omgezet tot groene energie en terug geleverd aan onze hotels.

Het wordt dus niet weggegooid, maar altijd op een slimme manier hergebruikt! Er worden bijvoorbeeld veel producten gekoeld in een hotel. Al deze onttrokken energie wordt in het hotel hergebruikt. Bijvoorbeeld het koel houden van bier zorgt voor verwarming van water op de kamer.

Er wordt niet alleen hergebruikt, maar ook efficiënt met energie omgegaan. Onze afzuigkappen hebben maar één stand. Door middel van infrarood detecteert de afzuigkap de hoeveelheid rook en past hier de aan- en afvoersnelheid op aan.

Elk (bouw)steentje bijdragen

Elk (bouw)steentje bijdragen

Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook tijdens de bouw wordt al gedacht aan duurzaamheid. Zo zijn er al verschillende hotels in bezit van hetduurzaamheidscertificaatBREEAM-NL In-Use. Dit is in Nederland een breed geaccepteerd certificaat voor het waarderen van duurzaamheidsaspecten van het gebouw.

Hotels die op dit moment in aanbouw zijn o.a. hotel Deventer en hotel Schiedam.

Bijtanken voor u en uw auto

Bijtanken voor u en uw auto

Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. Een groeiend aantal Valk Exclusief hotels biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.

Zo kunt u denken aan the new motion snelladers, Lolo Smart laadpunten of de Tesla Supercharger.
Neem gerust contact op met het hotel waar u zakelijk verblijft en vraag naar de mogelijkheden.

Energievoorziening

Energievoorziening

Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit. Warmte afkomstig van de motor- en de rookgaskoeling, wordt ingezet voor uw warme douche.

Niet alleen warmte wordt hergebruik, maar ook veel gebruikte producten. Zo worden alle restanten van de oude kaarsen van de restaurants verzameld, gesmolten en tot nieuwe kaarsen verwerkt.

FSC gecertificeerd papier

FSC gecertificeerd papier

We ontkomen er niet aan om papier te gebruiken, waardoor er is gezocht naar een verantwoorde manier.Al onze documenten, brochures en magazines zijn daarom gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.