Direct naar de contentDirect naar de footer
Eropuit naar de mooiste plekjes
Eropuit naar de mooiste plekjes

Kunst & Cultuur in Amsterdam

Amsterdam the place to be

Wat moet je zien!
Bekende musea zoals het Rijksmuseum,Anne Frankhuis en de Hermitage Amsterdam; de meest uitgesproken wijken zoals de knusse Jordaan, het volkse centrum en het rijke Oud-Zuid. Wat moet je doen? Een boottocht maken over de grachten, fietsend de stad verkennen en tussendoor genieten op een zonnig terras. Ook al denk je dat je alles gezien hebt, er valt nog genoeg te zien in Amsterdam City.

Stadsparken
Begin de dag zoals Amsterdammers doen. Koop verse producten op de biologische Noordermarkt in de Jordaan, shop in de 9 straatjes en eet daar een lekker broodje in een van de knusse lunchcafés. Even relaxen? Leg uw hoofd in het warme gras in een stadspark en geniet van de omgeving. Het meest bekend is het Vondelpark; het domein van joggers, zonaanbidders, terrasje pikkers, voetballers, skaters en performers. Hip and happening is het park en gebied rondom het Westergasterrein, waar ooit een grote gasfabriek stond. Het Oosterpark is op een warme zomerdag een trekpleister voor families met grote picknickmanden. Hun kinderen zwemmen tot laat in de avond in het openbare pierenbadje.

Festivals
Op welk moment u Amsterdam ook bezoekt, zeker in de zomer is er altijd wel een festival waar u naartoe kunt. Zoals het reizende theaterfestival De Parade; het knotsgekke en oranjegekleurde Koningsdag; het Grachtenfestival met klassieke muziek in de buitenlucht; Nederlands grootste hardloopevenement De Dam tot Damloop; dutch design maand en de jaarlijkse optocht van gays en lesbo's in de Gay Pride.