Direct naar de contentDirect naar de footer

Over Alkmaar

Alkmaar is een bruisende stad en zeer gunstig gelegen op nog geen half uur van Hotel Oostzaan

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

Geniet van de leukste musea en evenementen, zoals de Wandel4Daagse Alkmaar en Kaeskoppenstad!

Alkmaar Prachtstad, winkelstad, cultuurstad

Alkmaar is een bruisende stad en zeer gunstig gelegen op nog geen hlaf uur van Hotel Oostzaan. Alkmaar is en blijft de Hollands kaasstad, maar deze titel dekt slechts deels de lading.

De stad mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Een Prachtstad die ook nog eens slechts een kwartier van het Noordzeestrand ligt.

Winkelen, borrelen of museumpje pikken?
Dagje shoppen? Alkmaar behoort al jaren tot de top 3 van beste winkelsteden van Nederland. Naast grote warenhuizen en winkelketens biedt Alkmaar tal van leuke boetiekjes en aparte winkeltjes in de historische panden en de kleine straatjes.

Eten kan ook uitstekend in één van de vele restaurants in en buiten het centrum. Het aanbod varieert van Japans tot Frans en van eetcafé tot luxe restaurant.

Voedsel voor de ziel vind je in het theater, het poppodium, de bioscoop of een van de musea. Alkmaar kent het Hollands Kaasmuseum (doordeweeks geopend t/m 3 november en op zaterdag het gehele jaar geopend van 10:00-16:00u) het Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom en het Beatlesmuseum. Het Stedelijk Museum heeft na een uitgebreide verbouwing haar deuren opnieuw geopend met een indrukwekkende tentoonstelling: 'De Gouden Eeuw van Alkmaar'.

Wandelen tussen de monumenten
Alkmaar is historisch, met ruim 1000 monumenten. De Waag, in de meest oorspronkelijke vorm uit de 14e eeuw, het 16e eeuwse Stadhuis, de Grote St. Laurenskerk en de vele hofjes, gevels en grachten geven de stad een aparte uitstraling. Laat je verleiden tot het maken van de stadswandeling. Bij de VVV in het Waaggebouw haal je de route. Geniet van de anderhalf uur durende tocht langs de mooiste plekjes. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door de stad 'de Alkmaar Code' en er bestaat zelfs een route voor de smartphone.